Výstava železničního modelu

Na 22. ZŠ proběhla zajímavá výstava železničního modelu postaveného ze stavebnice Merkur. Kroužek Merkuru vede řadu let pan učitel Miloš Bicek, kterého vyzpovídala Sandra Krejčová ze třídy 6.C.

Rozhovor s panem učitelem Bickem

Můžete nám povědět pár slov o sobě?

Jmenuji se Miloš Bicek, učím v letošním roce čtvrťáky. Na této škole pracuji už asi dvaatřicet let.

Jak dlouho vedete kroužek a kolik dětí v něm pracuje?

Kroužek Merkuru vedu přibližně patnáct let. Některé roky chodí až dvacet dětí, to však bývá výjimka. Většinou ale je to menší počet kolem těch dvanácti, patnácti dětí.  Letos jich je jedenáct.

Jak vás napadlo zrealizovat tuto akci?

Na škole máme tuto stavebnici, tedy páskovou klasickou stavebnici Merkur a také železnici. Když jsme to nakoupili a tolik peněz jsme už do toho dali, tak se taky musíme prezentovat, ukázat, co ty děti dovedou.  A proto vždycky, když je čas a vhodná příležitost, dříve to byly třeba dny otevřených dveří, předvedeme, co umíme a postavíme i to naše panelové kolejiště. Předvádíme jízdu a prezentujeme výrobky, které děti na kroužku udělaly.

Co bylo na přípravách nejsložitější?

Nejsložitější bylo donést sem všechny ty těžké díly toho kolejiště. To byla letos paráda, protože ochotně pomohli deváťáci.

S jakým ohlasem se akce setkala?

Vždy se akce setká s velkým a příznivým ohlasem. Rodiče to oceňují, a dokonce máme opravdové čepice jako výpravčí nebo posunovač, a i výpravku. Všechno jsme dostali od nadšených rodičů.

Děkujeme za rozhovor.

Výstava železničního modelu

Obrázek 14 z 16

Komentáře nejsou povoleny.