To nejlepší z Katalánska

V neděli 22. září v 18 hodin jsme se rozloučili se školou a rodiči a vydali jsme se na dvacetihodinovou cestu autobusem do krásného Katalánska. Cesta byla dlouhá, avšak díky dostatečnému množství zastávek na čerpacích stanicích, kde jsme se mohli protáhnout, využít WC a zakoupit si jídlo a pití, byla dobře zvládnutelná. Po příjezdu jsme se ubytovali v hotelu a vyrazili na pláž. Byli jsme ohromeni průzračnou hladinou Středozemního moře a teplým bílým pískem.

První den jsme hned po snídani vyrazili do Barcelony. Navštívili jsme slavný park Güell, obdivovali jsme exteriér chrámu Sagrada Família, pořídili fotografie kláštera Montserrat z 9. století a v podvečer se vrátili zpět do hotelu na zasloužený odpočinek.

Následující den jsme se vydali na prohlídku středověkého města Girona, kde jsme navštívili přilehlé Museo Capitular, v němž se nachází nejzachovalejší románský gobelín zobrazující Stvoření. Poté jsme měli volný čas na samostatnou prohlídku města a zakoupení suvenýrů. Měli jsme také možnost navštívit židovskou čtvrť, která je jednou z nejzachovalejších v západní Evropě. Odpoledne jsme společně zamířili na pobřeží, kde jsme navštívili letovisko Tossa de Mar. Prošli jsme se dlážděnými uličkami starého města, známého jako Vila Vella, a podnikli plavbu lodí podél pobřeží Středozemního moře.

Poslední den jsme si přivstali a vydali se znovu do Barcelony, abychom si užili poslední zážitky z tohoto nádherného města. Navštívili jsme dům Casa Milà, prošli se po slavné ulici La Rambla a objevovali krásy gotické čtvrti. Před odjezdem jsme ještě zavítali do jednoho z největších akvárií v Evropě, L’Aquàrium de Barcelona, kde jsme mohli obdivovat bohatý podmořský svět, který nám díky proskleným tunelům doslova probíhal nad hlavami.

Po rozloučení s mořem jsme se vydali zpět do České republiky.

Žáci VIII.C

Přejít do fotogalerie

Komentáře nejsou povoleny.